Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi nedir, hangi konularda başvurulabilir?

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık, bireyin kendini tanıması, problemlerini çözebilmesi, gerçekçi kararlar alabilmesi, kapasitesini en uygun şekilde geliştirebilmesi, kullanabilmesi, çevresiyle sağlıklı ve dengeli bir uyum sağlayabilmesi için verilen psikolojik yardım sürecidir.

Rehberlik ve psikolojik danışma kişiler arasında ayrım yapmadan, gizlilik sınırları içinde, kişi adına karar vermeden yürütülen bir süreçtir. Yargılayıcı ve suçlayıcı değildir. Şikayet etme birimi değildir.

Rehberlik ve psikolojik danışma servisinden aşağıdaki konularda yardım alabilirsiniz;

Kişisel-Sosyal Rehberlik

Eğitsel Rehberlik

Mesleki Rehberlik

Arkadaşlık ilişkilerinde yaşanan sorunlar

Okul ve çevreye uyum

Hedef belirleyememe

Duygusal sorunlar

(öfke, heyecan, kaygı vb.)

Okul kuralları

İlgi/ yetenek/ değerlerin belirlenmesi

Kendini tanıma

Üst öğrenim kurumları hakkında bilgi edinilmesi

Ailevi konular

Verimli ders çalışma teknikleri

Okul ile ilgili sorunlar

Başarısızlık nedenleri

Sağlıkla ilgili konular

Çalışma alışkanlıkları ve plan hazırlama

Akran arabuluculuğu

Motivasyon

Bunlar dışında dikkat, zamanı etkili kullanma, davranış sorunları,  iletişim problemleri, özgüven problemleri vb. birçok konuda ve bireysel psikolojik danışma desteği almak için başvurabilirsiniz.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisine hafta içi her gün 8:30-12:00 - 13:00-15:00 saatleri arasında ihtiyacınıza yönelik konuda konuşmak ve bilgi almak için başvurabilirsiniz.